Odessa inform

ТАК ЗВАНІ «ВИБОРИ» В ОКУПАЦІЇ – ЧЕРГОВИЙ ВИКЛИК ОСНОВАМ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА

ТАК ЗВАНІ «ВИБОРИ» В ОКУПАЦІЇ – ЧЕРГОВИЙ ВИКЛИК ОСНОВАМ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА
438378 ПЕРЕГЛЯДІВ

8-10 вересня російська федерація готується провести вибори до держдуми. Про «прозорість» та «чесність» цього процесу в самій росії вже немає жодних сумнівів… Називати вибори в тоталітарній та наскрізь корумпованій російській федерації «формою безпосередньої демократії», яка насправді повністю підконтрольна путінській владі – це просто ігнорування правди.

Здавалося б, що результати виборів, які є внутрішньою справою росії, матимуть якийсь вплив на світову політичну картину – але це лише ілюзія, бо в самій росії після їх завершення при діючій владі не зміниться абсолютно нічого. Ані в зовнішній, ані у внутрішній політиці держави-терориста.

Але у наступних виборів рф є один кричущий аспект – окупанти активно готуються до проведення демонстрації «народного волевиявлення» на тимчасово окупованих територіях України – так само незаконно, як і усі референдуми та вибори, проведені з 2014 року в АР Крим та місті Севастополь, частинах Донецької, Луганської областей України, а з 2022 року  – на території Херсонської та Запорізької областей України. Причому – не зважаючи на бойові дії та ризикуючи життям так званих «виборців».

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що росія вже почала проводити фейкові "вибори" до своїх "органів влади" на тимчасового загарбаних територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, роблячи це під дулами автоматів.

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило цей факт, додавши, що псевдовибори в регіонах, які є сьогодні окупованими армією російської федерації, будуть проводитись паралельно з виборами в самій росії.

Для створення «вікна можливостей» щодо проведення так званих «виборів» захоплених територіях, держдума рф навіть змінила федеральний виборчий закон.

Звісно, росія може вносити до власного законодавства будь-які зміни, проте вони аж ніяк не відміняють норми міжнародного права.

Примусова «паспортизація», тиск на громадян задля участі у так званих «виборах» під дулами автоматів - порушують Декларацію ООН, Гельсінський заключний акт Наради з безпеки та співробітництва в Європі, Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, Декларації про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин і співробітництва між державами відповідно до Статуту ООН, Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, IV Конвенції про закони і звичаї війни на суходолі, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зокрема, 68/262 «Територіальна цілісність України», 71/205, 72/190, 73/263, 74/168, 75/192, 76/179, 77/229 «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованих АР Крим та місті Севастополі (Україна)», 73/194, 74/17, 75/29, 76/70 «Проблема мілітаризації АР Крим та міста Севастополя, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів». І при цьому є черговою спробою виправдати напад росії на суверенітет та територіальну цілісність України. Саме так наголошено й у заяві Представництва ЄС в Україні.

 

То чи можна назвати легітимним хоч один виборний орган російської федерації, вибори до якого відбудуться на території України, яка окупована збройними силами росії? В жодному разі!

 

Поведінка держави-агресора на міжнародній арені та злочини проти людства, скоєні її військовими в Україні за майже 9 останніх років, прямо свідчить про те, що росія повністю ігнорує не лише закони та звичаї ведення війни, але й норми і правила співіснування, прийняті у цивілізованому світі.

А відтак, російське керівництво повинно постійно відчувати твердість, непохитність та послідовність позицій провідних країн світу. Накладення більш жорстких санкцій та створення режиму максимальної міжнародної ізоляції буде відчутною відповіддю на юридично нікчемні російські вибори на тих територіях України, які сьогодні є окупованими державою-агресором.

І наостанок нагадаю ще один факт.

 

Збройні Сили України щодня доводять, що всі ці території є окупованими тимчасово.

Андрій Галат,

в/о керівника Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України

Теги: Війна з РФ,рф ,росія, вибори,ТОТ,Окупація,військові ,Збройні Сили України, закон,Генасамблея ООН, санкції, війна в Україні

© 2020 odessa-inform

Мої відео