Odessa inform

Офіційна презентація онлайн-курсу «Qırım: Крим – це ми»

335644 ПЕРЕГЛЯДІВ

У стінах флагмана вищої освіти України - Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась офіційна презентація наймасовішого online-курсу «Qırım: Крим – це ми», створеного спільними зусиллями Київського національного університету імені Тараса Шевченка та най глобальнішою платформою онлайн-освіти в Україні «Prometheus»
Цей захід присвячений 30 – ій річниці Акту проголошення Незалежності України.
Ми говоримо «Крим – це Україна», а чи повністю ми знаємо цю частину себе? Яке місце Крим та кримські татари посідають в нашій ідентичності? Чи готові ми дізнатися, що таке Qırım без політизованих гасел та власних упереджень? Курс дає ключ до того, як пізнати та прийняти Крим без стереотипів.

Представник України в Криму Антон Кориневич: "Це той ресурс, той матеріал, який буде доступний для жителів тимчасово окупованих територій у тому числі, щоб вони подивилися на те, що Україна не забуває, пам'ятає, що Україна працює заради деокупації"

Алім Алієв заявив, що цей курс - це переосмислення ролі, місця Криму і кримських татар у контексті сучасної української політичної нації. І хоч він сам не родом звідти, Алім вважає, що Крим це про кожного українця, саме тому курс "Qırım: Крим - це ми" є важливим для усіх жителів України.

Віктор Бугров - ректор КНУ ім. Тараса Шевченка сподівається, що їхній курс допоможе збагнути, пізнати, а отже, й прийняти Крим – не таким, як ми його вигадали самі для себе, а таким, як він є насправді, бо Крим – це передовсім історія. За його думкою, саме історією, знанням і варто наповнювати патріотизм. Тільки дізнавшись, тільки пірнувши всередину, можна по-справжньому відчути, за що ми боремося.

Ахтем Сеїтаблаєв заявив, що дітей з малого віку потрібно знайомити з культурою Криму з допомогою мультфільмів і казок, та розповідати їм про справжню історію землі, на якій вони народились. Бо навіть сам актор в дитинстві потерпав від стереотипного ставлення до кримських татар і був час, коли він соромився належати до свого народу. Тому Ахтем вважає, що освіта це найголовніше і цей курс допоможе багатьом людям дізнатись про справжню історію свого народу.

Теги: Крим,Алім Алієв,Ахтем Сеітаблаєв,Антон Кориневич,Володимир Бугров,ректор КНУ імені Тараса Шевченка,Київський національний університет імені Тараса Шевченка,«Qırım: Крим – це ми»

© 2020 odessa-inform

Мої відео