Odessa inform

Як один фільм може змінити ціле життя: історія голосу радянського кіно Олени Дріацької

Як один фільм може змінити ціле життя: історія голосу радянського кіно Олени Дріацької
22720 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олена Дріацька - кришталевий голос радянського кіно. Мабуть, мало хто з глядачів знає це ім'я в культурі мистецтва. Адже саме вона постійно залишалася за кадром, а голос звучав для народу. Та й знайомий він за виконанням таких пісень, що прозвучали у фільмах "Небесні ластівки", "Собака на сіні", "Д'Артаньян і три мушкетери" та в багатьох інших. Олена Дріацька з'являлася на екранах не часто, але й у неї були помітні кінороботи. До прикладу, роль Кларіче у фільмі "Труффальдіно з Бергамо" або роль у фільмі "Острів скарбів" про загін піратів, які шукають загублений колись скарб капітана Флінта. Ролі Олени Дріацької незабутні, завдяки багатогранному таланту їх виконавиці.
В житті Олени Дріацької був один цікавий випадок, який запам'ятався її на все життя. Коли її було вісім років, мамина подруга сказала, що Олена не гарна. Однак мама відповіла: "Ну, може, виросте і стане красунею?" Так і сталося, Дріацька виросла справжньою красунею. Проте слова подруги мами запали її в душу, через що Олена й залишалася більше за кадром, соромилася своєї зовнішності, хотіла завжди сховатися та й на екранах з'являтися не прагнула. В житті Дріацької було багато студійної роботи.
Закінчивши школу, Олена Дріацька вступила до музичного училища. Успішно вивчилася, отримала диплом диригента і працювала вчителькою співів, поки не зателефонував керівник ансамблю "Петрушка" і не запросив її до них в колектив. А вже у 23 роки на запрошення Володимира Воробйова, Дріацька вступила в театр музичної комедії у власному місті. Сцені Ленінградського театру Олена була вірна до 2001 року.
Паралельно зі сценою Дріацька закінчила факультет акторства Ленінградського інституту театру, музики і кінематографії. Крім роботи в театрі, Олена Дріацька виступала на різних концертних програмах, дублювала актрис у фільмах і співала за них у музичних картинах. Перша кіноробота Олени у фільмі "Небесні ластівки". На екранах зіркою була Ія Нінідзе, а за її героїню Денізу співала Олена Дріацька. Потім була роль Катаріна у фільмі "Д'Артаньян і три мушкетери", графиня Діана та її служниця Марсела у "Собаці на сіні".
Цікаво, що під час прем'єри фільму "Труффальдіно з Бергамо" в січні 1997 року Олена була на восьмому місяці вагітності. Після народження дитини, вона пішла в декрет. А повернувшись до театру, зрозуміла, що режисер не хоче з нею мати справ. Він ображався на актрису та вважав, що Олена не повинна була брати паузу в роботі саме в той час, коли кар'єра була в розпалі і зосередитися треба було на ній. Так само байдуже режисер поставився до актриси і після другого декрету. В результаті Олена позбулася всіх ролей в театрі.
Втративши роботу, Олена впала в депресію, почалися проблеми зі здоров'ям. Актриса перенесла операцію на зв'язках та втратила голос. Дріацька не могла не те що співати, а навіть розмовляти. З театру їй більше не телефонували, вона зрозуміла треба самій піти із кар'єри. Для актриси це був найважчий період життя. Вона втратила батьків, чоловік її покинув, а вона залишилася сама з маленькими дітьми. А тут ще й 90-ті роки, роботи не було, дітей нічим було годувати. Тож змушена була віддати сина чоловікові, який емігрував до Австралії.
Після тривалого лікування Олена Дріацька повернулася до театру. З 1997 року по 2001 рік вона працювала в Ленінградському театрі музичної комедії хормейстером, а потім знову повернулася до дублювання фільмів.
Проте, як важко повертатися до кар'єри, яка була колись полишена через сімейні обставини. Дивитися на фільм "Труффальдіно з Бергамо" і тільки мріяти про десятки не закінчених ролей.

© 2020 odessa-inform

Мої відео