Odessa inform

Міжнародний валютний фонд: Більшість країн, що розвивається, не зможуть вакцинувати 40% населення до кінця 2021, через проблеми з закупкою вакцин.

Міжнародний валютний фонд: Більшість країн, що розвивається, не зможуть вакцинувати 40% населення до кінця 2021, через проблеми з закупкою вакцин.
341873 ПЕРЕГЛЯДІВ

Багато країн, що розвиваються, важко конвертують контракти на постачання вакцин в реальні поставки, що ускладнює вакцинацію 40% населення до кінця 2021 року.

Сплеск захворюваності варіантом "Дельта" говорить про те, що пандемія може бути з нами ще довго і це вимагає додаткових доз, якіснішого тестування та терапії, а також більшого фінансування.

У розмові, модератором якої виступила Елізабет Шульц з ABC News, головний економіст Гіта Гопінат та Ручір Агарвал, керівник Цільової групи МВФ із глобальної охорони здоров'я та реагування на пандемії, використовують дані для вивчення того, як країни можуть вийти з пандемії.

Число смертей від вірусу COVID-19 у світі становить близько п'яти мільйонів. Спалахи продовжуються у багатьох країнах, впливаючи на здоров'я населення та глобальні ланцюжки поставок. Сплеск захворюваності варіантом "Дельта" говорить про те, що пандемія може бути більш тривалою, що вимагатиме запровадження додаткових доз та додаткового фінансування.

Гопінат наголосив, що відновлення доходів на душу населення очікується нерівномірним, що частково зумовлене нерівністю вакцин. Це наголошує на необхідності забезпечення того, щоб 40 відсотків людей у ​​кожній країні були вакциновані до кінця 2021 року, а життя були врятовані за допомогою тестування, терапії та діагностики.

Гопінат зазначила, що Бутан зміг вакцинувати більшу частину дорослого населення за один тиждень, наголосивши на важливості скоординованого натиску та достатніх поставок вакцин. Вона також підкреслила переваги ширшого доступу до тестування та зазначила, що в Африці та Латинській Америці доступ до тестування значно нижчий за цільовий показник - один тест на 1000 осіб щодня.

Агарвал наголосив на необхідності усунення розриву між забезпеченими дозами вакцини та доставленими дозами, шляхом обміну поставками між країнами, що розвиваються, з низьким рівнем вакцинації та розвиненими країнами. Крім того, необхідно зняти транскордонні обмеження на експорт вакцин та сировини, необхідної для їхнього виробництва. Грантове фінансування також необхідне для усунення прогалин у фінансуванні та прискорення постачання різних коштів у країни, що розвиваються. З боку попиту важливо подолати нерішучість щодо вакцин та боротися з дезінформацією.

 

Роль  Міжнародного Валютного Фонду. Гопінат підкреслив багатогранний підхід Фонду до боротьби з пандемією та зазначив, що новий розподіл бюджету у серпні збільшив резерви країн та їхню здатність фінансувати вакцини. Фонд працює над тим, щоб кошти могли бути спрямовані до країн, які їх більше потребують.

© 2020 odessa-inform

Мої відео