Odessa inform

У Дніпрі завершують будівництво арени для підготовки олімпійців

У Дніпрі завершують будівництво арени для підготовки олімпійців
135918 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спортивний комплекс зводять біля легкоатлетичного стадіону «Олімпійські резерви». За планом там буде 6 поверхів, зала для тренувань олімпійців та проведення змагань світового рівня. Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської облдержадміністрації.

Криту арену будують на місці пустиря, що біля стадіону. Роботи розпочали ще у 2017-му. Наразі виконано близько 60-ти відсотків. Вже звели каркас споруди, зробили дах. Нині будівельники ставлять огорожу, виконують оздоблювальні роботи, облаштовують комунікації. Фасади будівлі облицювали алюмінієм, також поставили великі дзеркальні вікна із протиударного скла.

На першому поверсі обіцяють зробити залу з татамі. Це японські мати, на яких спортсмени займатимуться дзюдо, айкідо та боксом. На другому поверсі буде спортивна зала площею в тисячу квадратних метрів. Там проводитимуть тренування та змагання з бадмінтону, тенісу, волейболу та баскетболу. Для глядачів облаштують трибуни.

«Там будуть тренуватись майбутні олімпійці, які представлятимуть Україну на міжнародній арені в різних видах спорту. А ще – проходитимуть змагання світового рівня», — розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

На інших чотирьох поверхах розмістять тренерські, суддівські кімнати, роздягальні, душові та приміщення для персоналу. Також чиновники обіцяють облаштувати сауни, масажні кімнати, кімнати відпочинку та буфети. Проєктом будівництва передбачена і зона проведення допінг-контролю під час міжнародних змагань.

Будівництво проводять за гроші обласного бюджету та кошти державного фонду регіонального розвитку. Вартість проєкту — 192 мільйони 408 тисяч гривень. Здати в експлуатацію спорткомплекс чиновники обіцяють цьогоріч.

© 2020 odessa-inform

Мої відео