Odessa inform

Облаштовували позиції окупантів та виконували бойові завдання – до 12 років ув’язнення засуджено двох учасників нзф «лнр» і «днр»

Облаштовували позиції окупантів та виконували бойові завдання – до 12 років ув’язнення засуджено двох учасників нзф «лнр» і «днр»
321049 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури суди ухвалили вироки двом чоловікам за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Вони отримали покарання у вигляді 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Прокурори довели, що 24 лютого 2022 року житель м. Макіївки мобілізувався до «5-ї окремої мотострілецької бригади «Оплот» та склав військову присягу на вірність псевдореспубліці. Стрілець із позивним «КВН» займався обладнанням позицій неподалік м. Херсона й на Миколаївщині, а згодом забезпечував харчуванням свій підрозділ в районі м. Мар’їнки. Крім того, засуджений разом ще з 12 учасниками нзф «днр» виконував бойові завдання в районі м. Красногорівки.
 
     
 
На наступний день після повномасштабного російського вторгнення добровільно перейшов на бік ворога й мешканець м. Луганська. Він вступив до складу «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «лнр». Отримавши зброю, гранатометник на прізвисько «Кондрат» облаштовував вогневі позиції в м. Алчевську, м. Кремінній, та с. Новолуганському, а у вересні 2023 року – у с. Кліщіївці, що під м. Бахмутом.
 
Під час контрнаступу українських захисників, чоловіків затримали та вони до вироків судів перебували під вартою. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 odessa-inform

Мої відео