Odessa inform

Воювали проти України заради грошей – судитимуть трьох учасників нзф «лнр» та стрільця «Шторм- Z»

Воювали проти України заради грошей – судитимуть трьох учасників нзф «лнр» та стрільця «Шторм- Z»
324128 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно чотирьох учасників незаконних збройних формувань за фактами державної зради (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).
Троє мешканців Луганщини та кримчанин, підтримуючи російську збройну агресію, перейшли на бік окупантів та вступили до «3-го мотострілецького батальйону 7-ї омсбр», «206-го полку народної міліції 2-го армійського корпусу лнр» і «штурмового батальйону «Шторм-Z».
 
         
 
Один з обвинувачених – раніше судимий з м. Керчі, в липні 2023 року з окупованої частини регіону вирушив до м. Ростова-на-Дону, де підписав контракт з міністерством оборони рф на військову службу. Після цього чоловік проходив навчання на полігонах поблизу м. Антрацита й м. Маріуполя та виконував бойові завдання в с. Красній Поляні та с. Керменчику Волноваського району.
 
         
 
Загалом обвинувачені «працювали» на позиціях неподалік м. Лисичанська, м. Ровеньків, м. Красного Луча, смт Білогорівки, м. Соледара та м. Маріуполя.
 
Двоє стрільців встигли «повоювати» усього один місяць та заробити по 105 тис. рублів, що в перерахунку на національну валюту складає 31 500 грн. Третій та четвертий чоловіки за час служби отримали 1 680 000 та 315 тис. рублів, що еквівалентно 504 тис. грн та 94 тис. грн відповідно.
 
Під час українського контрнаступу чоловіків затримали. Максимальне покарання – довічне ув’язнення. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео