Odessa inform

Воювали проти ЗСУ у Бахмутському районі - повідомлено про підозру двом стрільцям «днр»

Воювали проти ЗСУ у Бахмутському районі - повідомлено про підозру двом стрільцям «днр»
394384 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, 24 лютого 2022 року мешканець тимчасово окупованого м. Єнакієвого у рамках так званої мобілізації, оголошеної ватажками псевдореспубліки, вступив до складу «1-го донецького армійського корпусу днр». Новобранець склав присягу на вірність фейковій республіці та відбув у підконтрольний рф військовий підрозділ. Після проходження навчань зі стрільби у м. Горлівці помічник гранатометника брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України в районі с. Піски Покровського району.
 
 
Також стати героєм на війні проти нашої держави не судилося і мешканцю м. Макіївки. Він після мобілізації служив у «115 полку днр» і спочатку займався облаштуванням укріпрайонів поблизу м. Донецька. Згодом чоловіка зарахували до 3-ої окремої мотострілецької бригади «Беркут», що дислокувалась у м. Горлівці – там він займався забезпеченням окупантів зброєю і бойовими припасами. З листопада 2022 року по серпень 2023 року учасник нзф воював проти українських військових та мирного населення Донеччини на посаді стрільця новоствореної 133-ї бригади рф.
 
У серпні 2023 року обох горе-бійців затримали воїни ЗСУ поблизу с. Озарянівки Бахмутського району.
 
Наразі підозрювані перебувають під вартою. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 odessa-inform

Мої відео