Odessa inform

Обстрілював з гаубиці вогневі позиції ЗСУ – на 12 років засуджено командира дивізіону нзф «днр»

Обстрілював з гаубиці вогневі позиції ЗСУ – на 12 років засуджено командира дивізіону нзф «днр»
318419 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок громадянину України за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Його засуджено до 12 років ув’язнення.
У липні 2014 року, маючи проросійські погляди й бажання наживи, донеччанин вступив до «ополчення днр» на посаду стрільця.
 
 
У листопаді-грудні того ж року чоловіка з позивним «дядя Пєтя» призначили командиром одного з артилерійських дивізіонів, який розташовувався в м. Торезі. У цьому підрозділі засуджений 5 років командував веденням прицільного вогню гаубичної батареї та регулював підвіз бойових комплектів для здійснення обстрілів позицій Збройних Сил України.
 
Учасник нзф «днр» був на ротаціях у с. Красному Лучі, с. Індустрії Луганської області, м. Кіровському, м. Вуглегірську, та смт Ольховатці Донецької області. Із вказаних населених пунктів чоловік вів вогонь по підконтрольних українській владі територіях, чим допомагав фейковій республіці протистояти проведенню антитерористичної операції. У грудні 2019 року засуджений за власним бажанням звільнився зі «служби», проте через три роки його мобілізували для участі у війні проти України.
 
Затримали «дядю Пєтю» 1 квітня 2023 року у с. Опитному під час бойового зіткнення з українськими захисниками.
 

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 odessa-inform

Мої відео