Odessa inform

Здавала позиції українських захисників на Бахмутському напрямку – підозрюється мешканка Слов’янська

Здавала позиції українських захисників на Бахмутському напрямку – підозрюється мешканка Слов’янська
380118 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, 57-річна мешканка м. Слов’янська навмисно додалася до проросійського чату в месенджері «Telegram», аби поширювати там інформацію про місця розташування підрозділів нашої армії.
 
 
У травні-червні 2023 року підозрювана в текстових повідомленнях підтверджувала місця російських обстрілів. Також  вона викривала вогневі позиції ЗСУ, зокрема розрахунки РСЗВ у м. Слов’янську та його околицях, чим стримувала наступальні дії українських захисників.
 
Наразі громадянку затримано та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Жінці загрожує позбавлення волі від 5 до 8 років. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео