Odessa inform

14 років за ґратами – засуджено чоловіка, який інформував танкіста «днр» про позиції ЗСУ і Нацполіції у деокупованому Лимані

14 років за ґратами – засуджено чоловіка, який інформував танкіста «днр» про позиції ЗСУ і Нацполіції у деокупованому Лимані
355829 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину мешканця м. Лиману у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено до 14 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади й місцевого самоврядування на такий самий строк.

У квітні 2023 року, незважаючи на те, що саме українські захисники звільнили його рідне м. Лиман від окупантів, місцевий мешканець вважав за потрібне «зливати» місця їх дислокації своєму знайомому - навіднику танкової роти тактичної групи «Купол» «днр».
 
 
Використовуючи акаунт у проросійській соціальній мережі, чоловік здавав позиції ЗСУ в деокупованому місті, а також описував місця перебування співробітників органів Національної поліції України, які брали участь у документуванні жахливих наслідків перебування окупантів у регіоні.
 
Особливу увагу інформатор приділяв деталізації координат об’єктів цивільної інфраструктури міста.
 
Досудове розслідування стосовно викритого чоловіка здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирок Індустріального районного суду м. Дніпропетровська лиманець чекав під вартою.

© 2020 odessa-inform

Мої відео