Odessa inform

Закликає маріупольців сплачувати податки до квазіреспубліки «ДНР» - заочно судитимуть експосадовицю ДПС (ФОТО)

Закликає маріупольців сплачувати податки до квазіреспубліки «ДНР» - заочно судитимуть експосадовицю ДПС (ФОТО)
329843 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Маріуполя за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Черговою прихильницею «руського миру» виявилась головний державний інспектор Маріупольського відділу Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області.
 
 
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2022 року, коли м. Маріуполь захопили збройні сили РФ, жінка перейшла на бік окупантів та обійняла посаду «начальника відділу Маріупольської центральної міської інспекції Міністерства доходів та зборів ДНР».
 
Маючи доступ до українських інформаційно-аналітичних систем ДПС, обвинувачена стала користуватись цим у веденні підривної діяльності проти нашої держави. Зокрема жінка телефонувала до підприємств і організацій, що перебували на податковому обліку, та переконувала їх очільників у необхідності пройти перереєстрацію й встати на облік у так званих органах доходів і зборів «ДНР» для продовження господарської діяльності.
 
Влітку 2022 року особу звільнили з податкових органів України. Наразі її оголошено у розшук. Оскільки громадянка продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини, її судитимуть заочно.
 
Досудове розслідування - ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід - 2 відділ ГВ ЗНД ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео