Odessa inform

Оцінює та розподіляє окуповану українську землю – заочно повідомлено про підозру так званій «голові державного комітету із земельних ресурсів ДНР»

Оцінює та розподіляє окуповану українську землю – заочно повідомлено про підозру так званій «голові державного комітету із земельних ресурсів ДНР»
377917 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Макіївки заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

 За даними слідства, у грудні 2016 року, підтримуючи дії окупантів, жінка добровільно обійняла посаду так званої голови «державного комітету із земельних ресурсів ДНР».

Керуючи фейковим органом, підозрювана забезпечує регулювання у сфері земельних відносин, землеустрою, реєструє земельні ділянки, контролює оцінку земель, роботу геодезистів та картографів, координує діяльність підрозділів «комітету» та здійснює кадровий відбір.

 Окрім цього, громадянка налагодила взаємодію з підконтрольними країні-агресору і псевдореспубліці ЗМІ, використовуючи їх для висвітлення діяльності незаконного органу та створюючи, таким чином, хибну думку у місцевих мешканців щодо законних дій окупаційної адміністрації.

 Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 Максимальне покарання за санкціями статей - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео