Odessa inform

Координує діяльність вугільних підприємств на тимчасово окупованій території – заочно повідомлено про підозру так званому міністру вугілля та енергетики «ДНР»

Координує діяльність вугільних підприємств на тимчасово окупованій території – заочно повідомлено про підозру так званому міністру вугілля та енергетики «ДНР»
394366 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Нижній Новгород РФ заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, у липні 2022 року колишній голова та міністр ЖКГ одного з регіонів РФ, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно обійняв псевдопосаду «міністра вугілля та енергетики ДНР». Підозрюваний забезпечує формування і регулювання ринку послуг у сфері палива та енергетики, а також альтернативних джерел енергії. Окрім цього, координує роботу підприємств вугільної та нафтогазової промисловості, які у 2014 році були захоплені окупантами. До сфери його «управління», зокрема, входять державні підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія», «Макіїввугілля», «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрацит», «Торезантрацит», «Сніжнеантрацит», ПАТ «Шахтоуправління Донбас» тощо. Росіянин налагодив і взаємодію з підконтрольними фейковій республіці ЗМІ для висвітлення діяльності «міністерства» та окупаційної влади РФ. Наразі перевіряється причетність підозрюваного до закриття більшості шахт через «нерентабельність», сприяння мобілізації шахтарів призовного віку до лав НЗФ та інших протиправних дій на шкоду державному суверенітету України. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкцією статті – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео