Odessa inform

За поширення контенту із запереченням фактів бомбардувань Маріуполя армією рф мешканцю Донеччини загрожує до 5 років ув’язнення

За поширення контенту із запереченням фактів бомбардувань Маріуполя армією рф мешканцю Донеччини загрожує до 5 років ув’язнення
324715 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Новогродівка Покровського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні-квітні 2022 року чоловік активно репостив на своєму акаунті у забороненій в Україні соціальній мережі матеріали, що шкодять державним інтересам та інформаційній безпеці України.
Зокрема підозрюваний розміщував і таким чином поширював серед інших користувачів відеозаписи із висловами щодо нібито непричетності армії держави-агресора рф до бомбардувань м. Маріуполя та інший контент про «визволення» окупантами мирних мешканців від «нацистів».
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 odessa-inform

Мої відео