Odessa inform

ПРОТИДІЯ МОРСЬКОМУ ДЕСАНТУ

9409 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військовослужбовці інженерно-саперних підрозділів, які несуть бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів, при підтримці артилерії та армійської авіації, виконали практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень.
— Рубежі мінування мають значно ускладнити просування противника у глибину оборони наших військ, — зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. — Підготовлена заздалегідь система інженерних загороджень плаваючими транспортерами ПТС-2 на десантно-доступних ділянках морського узбережжя, що поєднана із системою вогневого ураження, значно скує дії противника та призведе до його значних втрат.
За словами Сергія Наєва, військові резерви угрупування військ, яке підпорядковане Командуванню майже щотижня відпрацьовують на узбережжі практичні дії з протидії висадки морського десанта ймовірного противника з кораблів та повне його знищення.
Зокрема, цього разу мінометні розрахунки здійснили марш, розгортання та підготовку вихідних даних для стрільби задля артилерійської підтримки інженерно-саперних підрозділів. Разом із тим, воїни-вертолітники відпрацювали вправи зі знищення цілей умовного противника у польоті на малих висотах.
— Постійне тренування резервів і рухомих морських загонів загороджень, на визначених ділянках мінування гарантують своєчасне обмеження мобільності сил противника у разі спроби здійснення збройної агресії, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом переможемо!

© 2020 odessa-inform

Мої відео