Odessa inform

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 82-го дня війни

350542 ПЕРЕГЛЯДІВ

⚡️  Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

▪️ Щодо ситуації в Маріуполі. Завдяки діям українських військових – ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста і ООН, маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені, їм надається допомога. 

Українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип. Операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата нашими військовими і розвідкою. Щоб повернути хлопців додому, робота продовжується, і ця робота потребує делікатності. І часу.

▪️  Говорив з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою, як пришвидшити надання Україні фінансової допомоги – враховуючи дефіцит державного бюджету у час війни, а це близько 5 мільярдів доларів щомісячно. Напередодні зустрічі міністрів фінансів країн "Великої сімки" ці переговори з МВФ є безпосередньою підготовкою дуже важливих рішень для України.

▪️ В Києві працювала висока делегація Польщі. З ними відбулись консультації щодо взаємодії на рівні Євросоюзу. Зокрема, це стосується прискорення інтеграції в ЄС і очікуваного рішення про статус кандидата для України.

▪️ Працюємо над тим, щоб ЄС все ж таки узгодив шостий пакет санкцій проти росії. Нафтове ембарго має бути його частиною. Вдячний тим лідерам континенту, які це усвідомлюють і допомагають з просуванням відповідного рішення.

▪️  Звернувся до студентської спільноти США – представників провідних університетів. А також поспілкувався з ректорами і президентами цих навчальних закладів. Ключове питання – це залучення американських університетів до відновлення нашої освітньої системи після війни. 

▪️ЗСУ стримують постійні атаки на тих напрямках, де росія ще намагається наступати. Сєвєродонецьк та інші міста Донбасу все ще залишаються основною мішенню для окупантів. Робимо все, щоб захистити нашу землю і наших людей.

▪️ Державними нагородами відзначені 201 військовослужбовець Збройних Сил України. Вічна слава кожному і кожній, хто став на захист держави! Вічна памʼять усім, хто віддав життя за Україну!

© 2020 odessa-inform

Мої відео