Odessa inform

ВЕЛИКИЙ КАЛІБР НАПОГОТОВІ

418121 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Кримського півострова, проведено тактико-спеціальне навчання артилерійських підрозділів гаубиць “Мста-Б”.
За словами командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, на одному з військових полігонів Херсонщини, артилерійські підрозділи, відповідно до заходів бойової підготовки, успішно проводять тренування бойових розрахунків з нанесення вогневого ураження по умовному противнику.
- У ході тренувань командири взводів управляють артилерійськими розрахунками на всіх етапах виконання бойового завдання, а саме в ході переміщення в район вогневих позицій, обладнання та підготовки позицій, наведення на цілі та залишення вогневих позицій, - наголосив командувач.
Цього разу, за легендою навчань під час розвідки місцевості безпілотний літальний апарат виявив просування живої сили та броньованої техніки умовного противника в бік позицій наших військ. Відстань до цілей становила близько 20 км. Тому на знищення противника було направлено розрахунки гаубиць “Мста-Б”.
- Обстріл умовного противника коригувався за допомогою операторів безпілотних літальних апаратів. Наразі артилеристи удосконалили й навички з розрахунку координат цілей, - підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як зазначив командувач, наша розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та входять до складу угрупування військ “Південь”, покращується навченість особового складу.
Разом переможемо!
Відділ звʹязків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України

© 2020 odessa-inform

Мої відео