Odessa inform

200-ТИСЯЧНА ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗАВАДИЛА ПОДОРОЖІ

200-ТИСЯЧНА ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗАВАДИЛА ПОДОРОЖІ
60056 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двом неповнолітнім дітям на Чернігівщині завинили 200 тисяч гривень. Боржником виявився рідний батько, який умисно ігнорував рішення суду та не сплачував аліменти. Така поведінка сприяла внесенню державними виконавцями прізвища чоловіка в Єдиний реєстр боржників (https://erb.minjust.gov.ua/), арешту його банківських рахунків, майна та тимчасовому обмеженню у деяких правах.
Як розповіла начальниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина СВИСТУН, через непорозуміння з родиною чоловіку необхідно було сплатити своїм дітям не лише понад 141 тисячу гривень накопиченого роками аліментного боргу, а й 52 тисячі гривень штрафу за несвоєчасне виконання батьківського обов’язку. Застосовані фахівцями Ічнянського районного відділу державної виконавчої служби примусові заходи «поставили» крапку у питанні несплати аліментів.
Очільниця додала, що саме обмеження у праві виїзду за кордон змусило батька сплатити дітям одразу 200 тисяч гривень. Лише після повного аліментного розрахунку він зміг вирушити у справах за межі країни. Так, очікування сина та доньки містянина не стали марними, оскільки законодавство захищає час, який родина витрачає на перевиховання боржників законодавчими санкціями.
До речі, спочатку року на Чернігівщині державні виконавці стягнули майже 57 мільйонів гривень аліментів.

Теги: Міністерство юстиції ,Аліменти, Борг

© 2020 odessa-inform

Мої відео