Odessa inform

Понад 60% будинків Києва більше не опалюються

Понад 60% будинків Києва більше не опалюються
26732 ПЕРЕГЛЯДІВ





У Києві триває кампанія щодо відключення централізованого опалення, яка почалася 12 квітня. За даними КП “Київтеплоенерго”, станом на сьогоднішній день відключено більше 60 %, це більше ніж 6 тисяч житлових будинків.

Також опалення відключили в 75% навчальних закладів. І у 18% лікарень. Варто зазначити, що соціальні інфраструктури, такі як лікарні, школи, дитсадки, відключаються від подачі тепла за індивідуальними заявками керівників установ.

Припинення подачі теплоносія відбувається поступово через розгалуженість системи тепломереж. Її загальна протяжність - понад 2,7 тис. Км., для того, щоб повністю згорнути систему теплопостачання необхідно близько 5 днів.

Сам процес було розпочато, оскільки температура повітря становила більше плюс 8 градусів протягом трьох днів.

З року в рік є проблеми з боргами за комунальні послуги. Постає питання, як оформити розстрочку? Щодо опалення, то розбити платіж можна лише на послугу централізованого опалення. Вона надається на 12 місяців та лише особам, які не мають субсидій.

Якщо у вас їх немає, то подати заяву про надання розстрочки необхідно виконавцю послуг з централізованого опалення. До заяви обов’язково додаються копії: паспорта власника чи співвласника, ідентифікаційного коду та правовстановлювальних документів на квартиру.

Варто зазначити, що на реструктуризацію боргу має право кожен українець, відповідно до закону «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію».

© 2020 odessa-inform

Мої відео