Odessa inform

Допустила розтрату на 800 тис. грн – начальниця паливного складу Квартирно-експлуатаційного відділу м. Дніпра відповідатиме у суді

180243 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України, 22.01.2021 до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальниці паливного складу Квартирно-експлуатаційного відділу м. Дніпра за фактом службової недбалості та службового підроблення (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 366 КК України).


За даними слідства, вказану особу обвинувачено в тому, що, неналежно виконуючи свої посадові обов’язки, допустила розтрату майже 3000 складометрів твердого палива (дров).


Зокрема, для забезпечення підготовки до осінньо-зимового періоду військових частин одного з оперативно-тактичних угрупувань в районі проведення антитерористичної операції, під час передавання твердого палива представнику військової частини, не пересвідчилася в його отриманні, в результаті чого матеріальні цінності незаконно було віддано сторонній особі.


Для того, щоб приховати свою недбалість, начальниця складу надала до бухгалтерії завідомо неправдиві відомості про нібито одержання представником військової частини твердого палива.


Як наслідок, державі завдано збитків на загальну суму понад 800 тис. гривень, з метою відшкодування яких процесуальний керівник у провадженні заявив до суду цивільний позов.


Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Криворізького відділення поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Військова Прокуратура,обвинувальний акт,паливо,судитимуть,Кривий Ріг,розтрата

© 2020 odessa-inform

Мої відео