Odessa inform

Державна зрада: військовослужбовець ВМС ЗСУ отримав обвинувальний вирок, але звільнений від кримінальної відповідальності

175047 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону, Приморський районний суд м. Одеси 22.12.2020 ухвалив обвинувальний вирок військовослужбовцю Військово-Морських Сил Збройних Сил України за готування до державної зради (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 КК України).


Вказаного військовослужбовця визнано виниим у готуванні до державної зради у формі шпигунства та надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.


При цьому, врахувавши, що військовослужбовець сприяв слідству та надав важливу інформацію, яка використовується для подальшого документування злочинної діяльності ФСБ РФ проти України, суд звільнив його від кримінальної відповідальності.


За даними слідства, вказаного громадянина України було завербовано представниками російських спецслужб, під час його перебування на тимчасово окупованій території АР Крим у сімейних справах.

Шантажем та психологічним тиском російській спецслужбовці примусили його погодитися на конфіденційне співробітництво.


Основним його завданням було збір інформації військового характеру та щодо суспільно-політичної обстановки в південному регіоні України.


Під час спроби виконати отримане завдання агент російської спецслужби був викритий правоохоронцями та добровільно повідомив про всі обставини свого вербування.


Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі УСБУ в Одеській області.

Теги: державна зрада,військовослужбовець,ВМС , ЗСУ,Військова Прокуратура, Одеса,Приморський районний суд Одеси

© 2020 odessa-inform

Мої відео