Odessa inform

Дитина отруїлася спреєм для лікування горла

Дитина отруїлася спреєм для лікування горла
135979 ПЕРЕГЛЯДІВ

4річна дівчинка отруїлася спреєм для лікування хворого горла.
У Нікополі 4річна дівчинка випила всю пляшку спрею для лікування горла «Орасепт». Дитина проспала кілька годин і не думала прокидатися, на що звернула увагу мама. Вона насилу розбудила доньку і побачивши, що та дуже слабка і млява, викликала швидку допомогу.
На щастя, мама дівчинки вчасно помітила, що дитина випила пляшку спрею для лікування горла «Орасепт». Прибувши на місце працівники швидкої допомоги промили дитині шлунок через зонд і доставили її у відділення інтенсивної терапії першої міської лікарні Нікополя. Дівчинку госпіталізували до дитячого відділення в стані середнього ступеня тяжкості.
Також, після цього випадку стало відомо наступне: діючою речовиною «Орасепта» є фенол. Передозування фенолу може викликати ризик ураження слизових оболонок, нудоту, блювоту, підвищене потовиділення і діарею. Можуть виникати запаморочення і слабкість. Пацієнти можуть відчувати збудження, після якого настає втрата свідомості. Може також спостерігатися депресія центральної нервової системи з пригніченням кровообігу і дихання. У важких випадках можливий розвиток набряку легень, ураження печінки або нирок. Смертельна доза в обсязі 1-15 г фенолу (при прийомі всередину) може привести до смерті через порушення дихання.

Теги: Дніпро, Україна,медицина,лікарня,орасепт

© 2020 odessa-inform

Мої відео