Odessa inform

Еміль Карленович Арутюнян: дітям з Дніпровського дитячого будинку-інтенату з особливими потребами влаштували справжнє свято

Еміль Карленович Арутюнян: дітям з Дніпровського дитячого будинку-інтенату з особливими потребами влаштували справжнє свято
21251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно дніпровські меценати Олександр Володимирович Петровський разом з Міжнародним благодійним фондом «Солідарність» та Еміль Карленович Арутюнян влаштували справжнє літнє свято для дітей з особливими потребами. Закладу подарували нові меблі, які дозволять зробити навчання та відпочинок вихованців більш зручним та приємним. А самих дітей запросили на святковий концерт, а згодом влаштували пікнік у дворі інтернату. Цей захід є лише одним з багатьох у низці добрих справ на ниві соціальної допомоги та захисту дітей та молоді, що мають непросту історію.

Будинок-інтернат для дітей з особливостями розвитку – у центрі уваги мецената Еміля Карленовича Арутюняна


Еміль Арутюнян – відомий у Дніпрі підприємець і меценат. Він тривалий час є другом та однодумцем Олександр Петровського, який є засновником та беззмінним лідером Міжнародного благодійного фонду «Солідарність». Дружба та спільні інтереси обох меценатів більшою мірою збігаються у спільному баченні допомоги тим, хто цього найбільше потребує. Благодійний фонд за ініціативної та матеріальної допомоги Еміля Карленовича переважно фокусується на проблемах незахищених шарів населення, духовних та медичних організацій.
Цього разу активістами Фонду «Солідарність» за активної підтримки Еміля Карленовича була організована купівля та доставка нових меблів для зони відпочинку. Тепер вихованці інтернату зможуть із задоволенням проводити вільний час на нових без каркасних кріслах та м’яких пуфах. Оскільки діти з цього закладу мають чисельні проблеми з руховим апаратом чи центральною нервовою системою різного ступеню, якісні та зручні меблі стануть їм у великій нагоді.
Крім цього, вихованці закладу відвідали цікавий концерт, а згодом були запрошені на пікнік. Він відбувся у дворі будинку-інтернату, добре об лаштованому для приємного проведення часу. Особливо важливу роль у підготовці пікніка допомога, яку надав особисто Еміль Арутюнян та ресторан «Ікра». Спеціально з цієї нагоди були накриті святкові столи, а приготуванням смачних страв зайнялися професійні кухарі, запрошені меценатами. Щоправда, для дітей були найбільш важливі не вишукані страви та напої, а увага та тепле невимушене спілкування одне з одним та цікавими гостями. Представники фонду «Солідарність» та Еміль Карленович пообіцяли, що такі зустрічі стануть постійною традицією.

Еміль Арутюнян усвідомлює важливість допомоги дитячому будинку-інтернату


Дніпровський дитячий будинок-інтернат був обраний як об’єкт для допомоги не випадково. Вихованці закладу дуже різні і за віком, і за станом здоров’я. У цьому медично-виховному закладі постійно проживають діти від 4 до 18 років. Спектр захворювань, що мають діти з цього дитячого будинку, широкий. Переважно це недоліки фізичного розвитку та ураження центральної нервової системи різного ступеня. Чимало з мешканців дитбудинку лежачі або мають суттєві проблеми з руховою діяльністю, тому потребують особливої уваги та турботи.
Діти, які проживають у цьому закладі, мають нормальний рівень інтелекту, тому навчаються за стандартною освітньою програмою. Однак у руховій активності вони потребують постійної допомоги викладачів та медичного персоналу. Загалом заклад розрахований на 90 осіб. Окрім спеціально обладнаних приміщень для проживання та навчання, мешканці інтернату мають хороший ігровий майданчик з гойдалками, пісочницею та гірками. Та незважаючи на достатнє державне фінансування, як і всі діти, вихованці дитячого будинку-інтернату потребують додаткової уваги, яку їм надають Благодійний фонд «Солідарність» та інші меценати, зокрема Еміль Арутюнян.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович

© 2020 odessa-inform

Мої відео