Odessa inform

На Дніпропетровщині викрили шахраїв, які продали неіснуючих автівок на мільйон гривень

На Дніпропетровщині викрили шахраїв, які продали неіснуючих автівок на мільйон гривень
26538 ПЕРЕГЛЯДІВ

До складу злочинної групи входили четверо жінок, керував якими їхній 29-річний приятель. Аферисти довгий час вдало створювали ілюзію успішного підприємства. Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Дніпропетровської області.

Як встановили слідчі, ініціатор та «керівник» шахрайської схеми разом із подругами розміщували на сайтах оголошення інформацію про продаж автомобілів, яких у них, звичайно, не було. Потім від імені фіктивних підприємства укладали з довірливими покупцями договори купівлі-продажу. Аби все виглядало правдоподібно, орендували офіси, куди могли приїхати клієнти, набирали на роботу працівників у якості менеджерів компанії. Але після отримання коштів під виглядом неможливості видачі машини через «непередбачувані обставини» шахраї просто зникали. Разом із офісом, контактними телефонами та співробітниками.

«Наторгували» таким чином майже мільйон гривень і наразі підозрюються у шахрайському заволодінні грошовими коштами громадян. Відкрито кримінальне провадження, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Теги: шахраї, Дніпропетровщина,автомобілі

© 2020 odessa-inform

Мої відео