Odessa inform

Прокуратура вимагає вжити дієвих протиепідемічних заходів із запобігання поширення коронавірусу у місцях несвободи

Прокуратура вимагає вжити дієвих протиепідемічних заходів із запобігання поширення коронавірусу у місцях несвободи
36366 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокуратурою Херсонської області постійно приділяється увага стану виконання вимог законодавства щодо забезпечення конституційних прав громадян у місцях несвободи.
Ураховуючи, що в ізольованому середовищі наявний ризик спалаху вірусних захворювань, стрімке поширення і розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19), прокуратурою проведено перевірки стану забезпечення своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів у місцях несвободи, за результатами яких виявлено низку порушень дотримання карантинного режиму.
Зокрема з’ясовано, що в таких установах мають місце випадки пропуску осіб, що контактують з в’язнями, без індивідуальних засобів захисту. Не забезпечено своєчасне і повне проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.
Крім того, не вживаються дієві заходи щодо додаткового забезпечення дезінфікуючими засобами, медичними масками та спецодягом.
За результатами перевірок керівникам установ надано вказівки. Наголошено на безумовному забезпеченні превентивних заходів із запобігання поширенню вірусу серед в’язнів, персоналу та відвідувачів цих установ.

 

 Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2020 odessa-inform

Мої відео