Odessa inform

Відносно винуватця ДТП, у якій загинув поліцейський, обрано запобіжний захід

Відносно винуватця ДТП, у якій загинув поліцейський, обрано запобіжний захід
27986 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокуратурою Херсонської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.
Зокрема йдеться про аварію, що сталася 20 березня цього року, поблизу с. Надеждівка Херсонської області.
У результаті зіткнення автомобіля «Volkswagen Passat» та службового автомобіля поліції «ВАЗ 2107» пасажир - працівник поліції від отриманих травм загинув на місці події. Ним виявився керівник одного із секторів Чаплинського відділення поліції Головного управління Нацполіції у Херсонській області. Водії обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
На підставі зібраних доказів водію автомобіля «Volkswagen Passat» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть), та Херсонським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту  з обов’язковим носінням електронного засобу контролю.
Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Херсонської області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2020 odessa-inform

Мої відео