Odessa inform

З 17 березня у Козятині працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС

З 17 березня у Козятині працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС
29383 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті посилюють і вводять нові обмежувальні заходи, аби убезпечити козятинчан і запобігти можливому розповсюдженню гострої респіраторної хвороби СОVID-19. Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обставини, що пов’язані із поширенням коронавірусу, класифіковані як медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру державного рівня. Тому з 17 березня у місті на період карантину мають зупинити роботу усі торговельні центри, заклади громадського харчування та спорткомплекси. Залишаються працювати продуктові магазини, аптеки та АЗС.

Таке рішення прийняли сьогодні, 16 березня, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

З 17 березня на території міста Козятин до закінчення загальнодержавного карантину повинні зупинити роботу об’єкти загального користування незалежно від форми власності.

«Хочу подякувати усім козятинчанам, які дослухалися до порад і без потреби не покидають своїх домівок. Думаю, всі побачили, що на вулицях значно менше людей. Але цього не достатньо. Діти, у яких карантин, - гуляють на вулиці. Люди старшого віку, які є найбільш вразливими до хвороби, дехто теж перебувають на вулиці і поставилися несерйозно до самоізоляції. Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обставини, що пов’язані із поширенням коронавірусу, класифіковані як медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру державного рівня. Це дуже серйозно, і ми маємо до цього відповідально ставитись», – підкреслив міський голова Олександр Пузир. 

Шановні козятинчани! При підозрах на коронавірус, а це:

-висока температура;

-біль у горлі;

-кашель;

-        утруднене дихання;

-слабкість

слід звернутись до міського Центру первинної медико-санітарної допомоги, який працює з 08.00 до 20.00 за телефонами «гарячої лінії»: (04342) 2-22-44, (063) 635-67-77, (096) 008-40-85 або телефонувати 103.

В жодному випадку – не їхати до лікаря громадським транспортом, щоб не наражати на небезпеку інших. Лікар приїде до вас додому. І ні в якому разі не займайтесь самолікуванням.

Придбайте медичні маски і обовязково користуйтеся ними, коли виходите з дому.

© 2020 odessa-inform

Мої відео