Odessa inform

Центр демократії і верховенства права прокоментував законопроект Верховної ради України про медіа

Центр демократії і верховенства права прокоментував законопроект Верховної ради України про медіа
37430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Центр демократії і верховенства права прокоментував законопроект про медіа, який було  зареєстровано 27 грудня 2019 у Верховній Раді.

На думку ЦЕДЕМ, законопроект є «запізнілим», але важливим. Також Центр відзначає, що законопроект став другою спробою оновити діючий Закон України «Про телебачення і радіомовлення» 1993 року.

У зверненні також повідомляється, що зареєстрований проект повинен замінити собою п'ять застарілих медійних законів: про телебачення і радіомовлення, про пресу, про інформаційні агентства, про Нацраду і про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації, і ввести єдину логіку в регулюванні медіа в Україні.

ЦЕДЕМ закликав профільний комітет і парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до зареєстрованого проекту з метою прийняття якісного медійного закону в першій половині 2020 року.

Нагадаємо, народні депутати з фракції «Слуга народу» 27 грудня зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2693 «Про медіа». 28 грудня став доступним повний текст документа - в ньому 173 сторінки.

Автор: admin.monitoring

© 2020 odessa-inform

Мої відео