Odessa inform

Прокуратура через суд вимагає від підприємця звільнити незаконно зайняту земельну ділянку природно-заповідного фонду

Прокуратура через суд вимагає від підприємця звільнити незаконно зайняту земельну ділянку природно-заповідного фонду
37736 ПЕРЕГЛЯДІВ
Слов’янською місцевою прокуратурою подано до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Слов’янської міської ради про зобов’язання фізичної особи-підприємця звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,0224 га із категорії особливо цінних земель, що входить до зони санітарної охорони озера Вейсове, демонтувати незаконно збудовані господарські споруди та привести землю у первісний стан.
 
Установлено, що 2016 року місцевий підприємець, діючи в порушення Земельного та Водного кодексів України, Закону України «Про курорти», без належного дозволу на проведення будівельних робіт та правовстановлюючих документів на землю збудував фундамент, навіс та двоповерхову споруду торговельного павільйону на земельній ділянці природно-заповідного фонду, яка є частиною Регіонального ландшафтного парку «Слов’янський курорт», за що був засуджений за ч. 4 ст. 197-1 КК України до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. 
 
Враховуючи той факт, що на сьогоднішній день вказані споруди не демонтовано, а Слов’янською міською радою не вжито жодних заходів для повернення землі з незаконного використання, що позбавляє міський бюджет надходжень у вигляді орендної плати за землю, прокуратура вимагає відновлення інтересів держави у судовому порядку.

© 2020 odessa-inform

Мої відео