Odessa inform

Прокуратура домоглась скасування вироку, яким чоловіка визнано невинуватим у смертельному побитті товариша

Прокуратура домоглась скасування вироку, яким чоловіка визнано невинуватим у смертельному побитті товариша
28220 ПЕРЕГЛЯДІВ
Завдяки принциповій позиції Артемівської місцевої прокуратури, Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Артемівського міськрайонного суду, яким чоловіка виправдано через недоведеність вини у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (тяжке тілесне ушкодження) КК України. 
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 28 грудня 2017 року, під час розпивання спиртних напоїв, між 55-річним власником приватного будинку та його 26-річним гостем виникла сварка розбіжність у життєвих поглядах, зокрема політичних, у ході якої молодший з приятелів у відповідь на нецензурну лайку декілька разів вдарив старшого кулаком в обличчя, а коли той впав на підлогу, завдав ще з десяток ударів ногами по голові та тулубу, після чого, побоюючись, що потерпілий може схопитись за наявну в нього мисливську рушницю, зв’язав йому руки і ноги мотузкою та з місця злочину втік.
 
В результаті гострої крововтрати, обумовленої розривом печінки, господар оселі помер на місці.
 
Суд першої інстанції дійшов висновку про невинуватість підсудного, втім апеляційний суд, погодившись з доводами прокуратури, скасував виправдувальний вирок та призначив новий розгляд справи у суді першої інстанції.
Теги: законісправедливість

© 2020 odessa-inform

Мої відео