Odessa inform

У МОЗ зафіксували за минулий тиждень 160 випадків захворювання на ГРВІ

У МОЗ зафіксували за минулий тиждень 160 випадків захворювання на ГРВІ
23867 ПЕРЕГЛЯДІВ

У МОЗ протягом минулого тижня було зафіксовано 158 876 випадків захворювання на ГРВІ, з них 68% становлять діти. Показник захворюваності показує, що 415,5 хворих на 100 тисяч населення, що є нижче епідемпорогу на 12,8 %.

За цей час було зафіксовано 16 випадків захворювань, що за своїми симптомами подібні на грип та 38 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції. За результатами лабораторного дослідження було виявлено 15 зразків, що виявили вірус грипу типу A(H3).

У Міністерстві охорони здоров’я повідомлять, що в усіх регіонах України активність грипу та ГРВІ знаходиться на рівні епідемії, але на даний час жодного летального випадку спричиненого грипом не виявлено.

У Міністерстві виявили, що кількість вакцинованих громадян з початку епідемічного сезону становить 177 513 осіб.

Також у міністерстві застерігають, що грип є гострим респіраторним  захворюванням, що дуже легко передається через будь-який контакт із хворим.

Ознаками захворювання є такі симптоми як: висока температура, що тримається декілька днів, лихоманка, сильний головний біль, ломота у м’язах, загальна слабкість, поганий апетит, нудота, затяжний кашель та  нежить.

Автор: Dnipro Inform

© 2020 odessa-inform

Мої відео