Odessa inform

У Козятині урочисто відкрили оновлений сучасний Центр надання адміністративних послуг

У Козятині урочисто відкрили оновлений сучасний Центр надання адміністративних послуг
145397 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 листопада у місті Козятин відкрився оновлений Центр надання адміністративних послуг. Допомогу в інституційному створенні, модернізації центру та устаткуванні частини  робочих місць ЦНАП меблями та IT технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням, громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Мешканці громади мають доступ до 332 видів якісних адмінпослуг, у тому числі – оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки та біометричний для виїзду за кордон.

В оновленому ЦНАПі працює 15 спеціалістів, які пройшли курс тренінгів з підвищення кваліфікації, розроблені експертами Програми. Учасники тренінгів дізналися про роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, належну організацію та порядок надання якісних адміністративних послуг, а також про ділову етику та взаємодію з відвідувачами центрів надання адміністративних послуг. Окремий модуль було присвячено питанням гендеру.

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю.

- Для місцевої влади, яка з початком процесу децентралізації отримала більше можливостей, надання якісних адміністративних послуг мешканцям є одним з пріоритетних напрямків роботи. Ми раді, що Козятинська громада стала учасницею нашої Програми і вітаємо її мешканців з відкриттям оновленого Центру, - зазначив регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою» Петро Макаренко.

Міський голова Олександр Пузир подякував партнерам за підтримку: «Ми вдячні Програмі «U-LEAD з Європою» та всім партнерам за можливість спільними силами оновити Центр надання адміністративних послуг. Завдяки навчальним тренінгам, які пройшли не тільки співробітники ЦНАПу, а й керівництво та актив громади, ми більше дізналися про можливості розвитку місцевого самоврядування та будемо використати здобуті знання для розвитку нашого міста. Якісні послуги – це ще один крок до благополуччя мешканців Козятина та всього району».

Начальник Управління «ЦНАП у м. Козятині» Оксана Бортняк у своєму виступі зазначила, що усі послуги надаються за принципом – «ДОСТУПНО ВСІМ – ЗРУЧНО ДЛЯ КОЖНОГО!», тобто максимально зручно, доступно, зрозуміло, за спрощеними процедурами і, що головне, в територіальній близькості до заявника. Основна мета – максимум комфорту і професіоналізму.

Саме з облаштування ЦНАП, як дієвого інтегрованого офісу, в якому надаються найнеобхідніші послуги місцевому населенню, розпочиналася робота міського голови. Адже, недаремно в суспільстві поширена думка, що ЦНАП – це «справжнє обличчя діючої влади»!

Центр діє за принципом прозорого офісу і є доступним для усіх громадян. До того ж спроектований так, щоб у повному обсязі враховувались інтереси його відвідувачів. У першій залі облаштовано рецепцію – так звану зону прийому, поряд – інформаційний стенд, на якому висвітлено перелік адмінпослуг, їх вартість, графік роботи та контактні дані центру. Основну частину інтер’єру займає комфортабельна зона очікування та оснащені усім необхідним робочі місця адміністраторів, які першими зустрічають відвідувачів, щоб сприяти їм у вирішенні питань. У приміщенні ЦНАПу також облаштовано дитячий куточок – для зручності відвідувачів, які приходять на прийом разом із дітьми.

Участь у заході також взяли директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Володимир Мережко та перший заступник начальника управління ДМС у Вінницькій області Антоніна Ратушна.

Козятинський ЦНАП – черговий приклад ефективної співпраці між громадою та Програмою «U-LEAD з Європою».

© 2020 odessa-inform

Мої відео