Odessa inform

За втручання прокуратури усунуто порушення у сфері використання надр родовища «Краматорське»

За втручання прокуратури усунуто порушення у сфері використання надр родовища «Краматорське»
157571 ПЕРЕГЛЯДІВ
За позовом Краматорської місцевої прокуратури, поданим в інтересах держави в особі Державної служби геології та надр України до публічного акціонерного товариства «Краматорський цементний завод - Пушка», усунуто порушення у сфері використання надр на території Донеччини.
 
Установлено, що підприємство, нехтуючи вимогами Кодексу України про надра та  Гірничого закону України, не узгодило з Головним управлінням Держпраці у Донецькій області проект Плану розвитку гірничих робіт на 2019 рік, у зв’язку з чим у вересні 2018 року Державною службою геології та надр України зупинено дію спеціального дозволу, наданого підприємству для видобування глини та крейди, які є корисними копалинами загальнодержавного значення, з родовища «Краматорське». 
 
З огляду на порушення екологічних інтересів держави у сфері надрокористування та забезпечення подальшого своєчасного освоєння надр, Краматорська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов’язання  підприємства забезпечити узгодження зазначеного документа.
 
На даний час План розвитку гірничих робіт на 2019 рік відповідачем узгоджено у встановленому законом порядку. Таким чином попереджено незаконне видобування корисних копалин.
Теги: законісправедливість

© 2020 odessa-inform

Мої відео