Odessa inform

За апеляційного реагування прокуратури безхатька, який напав на людину з ножем, засуджено до 6 років ув’язнення

За апеляційного реагування прокуратури безхатька, який напав на людину з ножем, засуджено до 6 років ув’язнення
115879 ПЕРЕГЛЯДІВ
Апеляційним судом Донецької області  підтримано позицію Краматорської місцевої прокуратури щодо необхідності призначення більш суворого покарання особі без постійного місця мешкання, визнаній винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. 
 
 
Так, публічним обвинуваченням у суді першої інстанції доведено, що 3 липня 2018 року, приблизно о 20:00, 65-річний безхатько, раніше неодноразово судимий, перебував на літньому майданчику кафе, де вживав спиртні напої разом із 37-річним чоловіком та його супутницею, які запросили його до свого столику. 
 
 
Під час відпочинку 37-річний чоловік став дорікати безхатька у небажанні змінити своє життя. Така поведінка останньому не сподобалась, і коли заклад зачинився, чоловіки вийшли на вулицю, старший вихопив з карману ніж та вдарив ним опонента у передпліччя. А коли той став від нього тікати, наздогнав та вдарив ножем у живіт. 
 
 
Проте навіть отримавши проникаюче колото-різане поранення черевної порожнини з  ушкодженням тонкої кишки та колото-різану рану передпліччя, потерпілий не дав злочинцю покинути місце злочину: він пішов за ним та кілька разів вдарив його руками по голові. Побачивши бійку, продавчині магазину, що знаходився поруч, викликали правоохоронців, які вчасно повідомили «швидку» про тяжке поранення людини.
 
 
Краматорський міський суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та засудив до 5 років позбавлення волі. Вважаючи вирок занадто м’яким, прокуратура звернулась зі скаргою до апеляційної інстанції, яка, підтвердивши позицію прокуратури, постановила новий вирок – 6 років за гратами.
Теги: законісправедливість

© 2020 odessa-inform

Мої відео