Odessa inform

Міненерго надало інформацію про стан енергосистеми

Міненерго надало інформацію про стан енергосистеми
230569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станом на 16 березня передбачається імпорт електроенергії у розмірі 4241 МВтгод, а також планується експорт у розмірі до 2630 МВтгод. Українська енергосистема не очікує дефіциту електроенергії, оскільки ситуація контрольована, а система збалансована. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

За вчорашнім запитом Польщі до української енергосистеми було передано 1000 МВт*год електроенергії з 14:30 до 17:00.

Однак через аварійний короткостроковий ремонт виведений блок ТЕС, для забезпечення споживачів використовуються резерви тепло- та гідрогенерації.

Також планується здійснення комерційного імпорту та експорту електроенергії.

Внаслідок обстрілів у Чернігівській області було відключено лінії 10 кВ, через що залишились без електропостачання понад дві тисячі споживачів.

Шахта, яка була вимкнена через бойові дії в Донецькій області, відновила роботу, працівники вже на поверхні.

Також було пошкоджено розподільний газопровід високого тиску в Харківській області внаслідок бойових дій, через що без газопостачання опинилися більше 600 споживачів та комунально-побутові об'єкти.

Технологічні порушення спричинили відключення обладнання на підстанціях 330 кВ у прифронтовому регіоні Харківщини, однак підстанції та побутові споживачі були швидко підключені до електромережі.

Підсумково, наразі передбачається імпорт електроенергії у розмірі 4241 МВтгод, а також планується експорт у розмірі до 2630 МВтгод.

© 2020 odessa-inform

Мої відео