Odessa inform

Ремонтна кампанія на об'єктах атомної енергетики України

Ремонтна кампанія на об'єктах атомної енергетики України
349809 ПЕРЕГЛЯДІВ

У цьому році ремонтна кампанія на об'єктах атомної енергетики України триватиме загалом 617 днів. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом", посилаючись на голову компанії Петра Котіна. "Цьогорічна ремонтна кампанія недавно розпочалася. Ми передбачили, що загальна тривалість робіт на всіх блоках складе 617 днів. Якість виконаних робіт для нас є пріоритетом. З урахуванням накопиченого досвіду, я вважаю, що навіть цей строк можна буде скоротити", - повідомив Котін під час робочого візиту на Рівненщину.

Зазначається, що Котін провів зустріч з генеральними директорами АЕС щодо підсумків осінньо-зимового періоду та початок ремонтної кампанії 2024 року. "Нам вдалося досягти 100%-го використання встановленої потужності протягом зимового періоду. Цей результат - важливий успіх, досягнутий завдяки координації зусиль всіх атомних електростанцій під час експлуатації енергоблоків та правильного підходу до проведення ремонтів", - підкреслив керівник НАЕК.

Він пояснив, що прискорення ремонтів у минулому році було досягнуте завдяки оптимізації процесу вивезення відпрацьованого ядерного палива, а також залученню персоналу Запорізької АЕС та більшої кількості працівників інших підрозділів Енергоатома.

© 2020 odessa-inform

Мої відео