Odessa inform

СБУ викрила на колабораційній діяльності ще двох окупаційних «силовиків» – псевдопрокурора та псевдополіцейського

СБУ викрила на колабораційній діяльності ще двох окупаційних «силовиків» – псевдопрокурора та  псевдополіцейського
421881 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ викрила на колабораційній діяльності ще двох окупаційних «силовиків» – псевдопрокурора та  псевдополіцейського

 

СБУ задокументувала протиправну діяльність ще двох зрадників, які служать у репресивних органах, створених агресором на Луганщині.

         Один із них – так зв. «прокурор», якого у серпні минулого року окупанти призначили на посаду у незаконній «прокуратурі Марківського району лнр».

До початку російської агресії мешканець Сорокиного (стара назва Краснодон) служив у правоохоронній системі. Однак після 2014 року він підтримав окупантів і вступив на службу до так зв. «генеральної прокуратури лнр». Був оголошений у розшук за ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у діяльності терористичної організації).

Другий фігурант є жителем захопленого Сватівського району. Встановлено, що з червня 2022 р. він допомагає окупаційному режиму, працюючи слідчим у «Білокуракинському рв вс мвс лнр».

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування, яке проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Колаборантам загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Нагадуємо, що за матеріалами СБУ саме до такого покарання нещодавно заочно засуджено їхню «колегу» по службі в незаконному правоохоронному органі - начальницю «таможенного поста «Меловое» государственного таможенного комитета лнр» (https://is.gd/5c8VkG).

Колаборантку оголошено у розшук Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати  затримання.

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео