Odessa inform

За втручання прокуратури підприємство сплатило Соледарській громаді понад 3,6 млн грн, отримані за нікчемним договором

За втручання прокуратури підприємство сплатило Соледарській громаді понад 3,6 млн грн, отримані за нікчемним договором
373740 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатом розгляду судом позовних вимог Бахмутської окружної прокуратури,  підприємство сплатило до бюджету територіальної громади 3,6 млн грн.

У грудні 2018 року Соледарською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю за результатами переговорної процедури укладено договір щодо закупівлі мобільного офісу муніципальних послуг, який мав пришвидшити отримання громадянами допомоги з соціальних й адміністративних питань за місцем їх фактичного проживання.
 
Вартість договору склала понад 3,6 млн грн. Однак замовник порушив вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та не дотримався визначених строків укладення договору, у зв’язку з чим угода про закупівлю виявилась нікчемною.
 
З метою повернення громаді безпідставно сплачених коштів прокуратура звернулась до Господарського суду Київської області, який задовольнив її позовні вимоги у повному обсязі. Не погодившись із вказаним рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, проте у 2023 році Північний апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.
 
На даний час, завдяки втручанню прокуратури, до місцевого бюджету Соледарської територіальної громади реально повернуто понад 3,6 млн грн.
 

© 2020 odessa-inform

Мої відео