Odessa inform

У Львові міська влада виділила 17 млн грн на компенсації бізнесменам, які створюють переробні підприємства

У Львові міська влада виділила 17 млн грн на компенсації бізнесменам, які створюють переробні підприємства
309406 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місцеві громади фінансуватимуть державну грантову програму, що стимулює розвиток переробних підприємств.  У Львові міська влада виділила 17 млн грн на компенсації бізнесменам, які створюють переробні підприємства. 

Про це заявила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України. 

«Львів доєднався до програми грантової підтримки  переробних підприємств. Місцева влада буде співфінансувати відсоток, який має вкласти саме підприємство. За умовами грантової програми, половину фінансування покриває держава, решту - підприємець. У Львові видаватимуть ваучери, щоб допомогти підприємству покрити свою частку. Сума ваучера - від 80 тисяч до 2 мільйонів гривень, в залежності від кількості створених нових робочих місць. Таким чином буде розвиватись економічний потенціал  Львівщини. Закликаємо й інші громади долучатись до розвитку переробки, адже підтримка бізнесу - це вклад у майбутнє ваших регіонів», — зазначила Юлія Свириденко.

В умовах грантової програми держава повинна покрити половину вартості обладнання для переробки, але не більше 8 мільйонів гривень. Щоб отримати максимальну суму гранту підприємець зобов’язаний створити 25 робочих місць. У Львові місто бере на себе покриття ще до чверті суми інвестицій, але не більше 2 мільйонів гривень.

У Мінекономіки наголошують, що один з найпопулярніших напрямків для грантової підтримки підприємців є агропереробка. Сьогоднішні реалії стимулюють підприємців більше акцентувати на переробці продукції, адже зважаючи на логістичні виклики, продукцію з більшою доданою вартістю простіше експортувати.

За словами Міністра економіки,  підприємці також мають можливість подавати заявки на гранти для розвитку переробних підприємств та створювати робочі місця на деокупованих територіях. В таких випадках бізнес має можливість отримати грант до 8 млн грн від держави за напрямом переробки та покрити 80% від вартості проекту. Обов'язковою умовою для отримання коштів є створення до 25 робочих місць. 

Таким чином Уряд стимулює відновлення і розвиток деокупованих територій, які постраждали під час війни.  Програма спрямована на  повернення людей, надання їм можливості отримати роботу та створення сприятливого бізнес-клімату.

У Міністерстві економіки додають, що подати  заявку на грант можна через портал Дія. Урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу.

Нагадаємо, що раніше заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка заявив, що Продовольча безпека – серед найбільших пріоритетів як для України, так і для багатьох міжнародних організацій, які допомагають країнам налагодити систему харчування та розвивати власну агропромисловість. Для України питання відновлення сільського господарства і розвитку переробної галузі також є ключовим питанням. Задля відновлення чи розвитку бізнесу, або започаткування власної справи, в тому числі й в переробній галузі, Уряд надав українським підприємцям доступ до фінансування, зокрема, через грантові програми. 

© 2020 odessa-inform

Мої відео