Odessa inform

Оперативна інформація станом на 10.00 29.08.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 29.08.2023 щодо російського вторгнення
347718 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов. 

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот п’ятдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. 

В напрямку Новоданилівка-Вербове, мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось 32 бойових зіткнення.

Протягом минулого тижня до тимчасово окупованого Донецька  прибувають нещодавно мобілізовані росіяни, більшість з яких колишні трудові мігранти, які свого часу приїжджали на заробітки та мали необережність отримати російські паспорти. Зі слів самих мігрантів вони мобілізовані фактично силоміць. Розселення відбувається по будинках, де немає господарів.

Також у Донецьку до російської окупаційної адміністрації  надійшла вказівка щодо розгортання додаткових військових шпиталів під розміщення поранених російських окупантів, яких у великій кількості доставляють у місто. Під шпиталі мають передати офісні будівлі, а також приміщення управління підприємств.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово окупованої території Херсонської області. У населеному пункті Чаплинка окупаційна адміністрація вимагає від місцевих мешканців, щоб ті обов’язкового отримали паспортів рф до 1 вересня цього року. У разі невиконання цієї вимоги окупанти погрожують конфіскацією нерухомого майна. Також, з 23 серпня цього року російські загарбники проводять рейди з виселення з помешкань українських громадян без реєстрації місця проживання «за російським законодавством» та привласнюють їхнє майно.

А у тимчасово окупованому Севастополі російські окупанти посилили заходи щодо виявлення українських активістів та учасників українського руху опору, що співпрацюють із спецслужбами України. Окупанти розповсюджують оголошення у яких закликають виявляти та передавати окупаційним карателям інформацію на підозрілих осіб, які здійснюють фото відео зйомки поблизу адміністративних та військових об’єктів.  

А у Генічеську, що на тимчасово окупованій  Херсонщині, в одному з приміщень пансіонату «Корал» російські окупанти обладнали катівню, куди доставляють осіб яких підозрюють у співпраці з спецслужбами України.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, 1 - по пункту управління та 3 - по зенітно-ракетним комплексам противника. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 1 засіб протиповітряної оборони та 2 артилерійських засоби на вогневій позиції противника.

Загалом, орієнтовні втрати противника минулої доби склали: 530 окупантів,  14 танків, 17 бойових броньованих машини, 25 артилерійських систем, 3 РСЗВ, 1 засіб ППО, 4 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 4 крилаті ракети,  43 автомобіля та 11 одиниць спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Автор: press-zsu

© 2020 odessa-inform

Мої відео