Odessa inform

Україна створює сприятливі умови для інвестицій у розвиток українського енергетичного сектору

Україна створює сприятливі умови для інвестицій у розвиток українського енергетичного сектору
337813 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков наголосив, що на державному рівні вживаються заходи задля створення сприятливих умов для іноземних інвестицій у розвиток українського енергетичного сектору. 

Про це він сказав під час Конференції з відновлення України у Лондоні, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Ця Конференція відбулась в головному офісі Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) «Іnvestments in Energy for Green Recovery: Needs and Opportunities».

Окрім Ярослава Демченкова у заході взяли участь представники міжнародних фінансових організацій, зокрема ЄБРР та Світового банку, бізнесу та урядових кіл, які обговорили інвестиції та шляхи підтримки енергетичної стійкості України та здійснення зеленого переходу.

За словами заступника міністра енергетики, український енергетичний сектор має стати невід’ємною частиною енергетичних ринків ЄС, адже наша держава втілює курс на здобуття членства в Європейському Союзі. Тому й українська нормативна та регуляторна база має розвиватися відповідно до законодавства ЄС.

Також він наголосив на заходах, які вживаються на державному рівні задля створення сприятливих умов для іноземних інвестицій у розвиток українського енергетичного сектору. 

«Триває реформа корпоративного управління у ключових енергетичних державних компаніях. Ми суттєво просунулися у виконанні рекомендацій Європейської Комісії щодо судової реформи. Прийнято закон про запобігання маніпуляціям на енергетичних ринках, який є невід’ємною частиною зобов’язань щодо імплементації Регламенту REMIT. Національний регулятор скасовує цінові обмеження на ринку електроенергії, роблячи його конкурентоспроможним і справедливим. Невдовзі буде прийнято рішення щодо підвищення ефективності функціонування сектору відновлюваної енергетики. Це базова основа необхідних реформ для зміни правил всередині країни відповідно до європейських принципів», — заявив Ярослав Демченков під час Конференції.

Окремо заступник очільника Міненерго зазначив, що спільно з керівними органами ЄС, інституціями Великої Британії, Сполучених Штатів та Групи Світового банку Україна розробляє механізм гарантій для мінімізації військових ризиків для інвесторів в енергетиці.

Ярослав Демченков підкреслив перспективи приватних інвестицій у розвиток в Україні відновлюваних джерел енергії, а також систем накопичення енергії, розвитку мереж та інших сучасних технологій, які дозволять посилити стійкість енергосистеми України та енергетичну безпеку Європи в цілому.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось про поступове заміщення вугілля упродовж наступних 10 років на чисту енергію підвищить енергетичну та кліматичну безпеку. За словами заступника міністра енергетики України, що між викопаним паливом та російською федерацією є щось спільне. "Обоє мають бути вилучені з глобальної енергетичної системи", — сказав він під час заходу Building Back Greener is Building Back Stronger: Ukraine’s Transition from Coal To Clean»

Тоді ж він заявив, що терактом на Каховській гідроелектростанції (ГЕС) армія російських загарбників не просто знищила об’єкт безвуглецевої генерації України, але й поставила під сумнів продовольчу безпеку в залежних від України регіонах.

Ярослав Демченков підкреслив, що продовжувати використовувати вугілля в енергетиці - означає поглибити, а не розв‘язати проблеми. Тому є сенс замінити вугілля на відновлювані джерела енергії та біогази.

Теги: Міністерство енергетики,Міністерство енергетики України,Міністр енергетики Галущенко,Заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков

© 2020 odessa-inform

Мої відео