Odessa inform

Зміни в монетизації пільг на житлово комунальні-послуги

Зміни в монетизації пільг на житлово комунальні-послуги
308981 ПЕРЕГЛЯДІВ

З січня 2023 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг їх одержувачам надаються виключно у грошовій готівковій формі. 

 

Відтепер свої гроші можна отримати «на руки», а у випадку заощадження , витратити їх на інші потреби - Додаткова мотивація громадян до енергозаощадження. 

 

Зміни, що набули чинності, стосуватимуться пільговиків, які минулого року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, а кошти надходили на обліковий запис в АТ «Ощадбанк», звідки спрямовувалися надавачам житлово-комунальних послуг. 

 

Виплату пільг на оплату житлово-комунальних послуг здійснюватиме у грошовій готівковій формі Пенсійний фонд України. 

 

✅Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом

перерахування коштів на їх пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення Укрпошти, де людина одержує пенсію. 

 

✅Пільговикам, які не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті ПФУ в Ощадбанку. 

 

?Про відкриття рахунку в банку органи Пенсійного фонду України інформують пільговика. 

 

✍️Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладення договору про відкриття банківського рахунку. 

 

✍️Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на рахунок в іншому банку або через відділення Укрпошти, він має звернутися з відповідною заявою до органу ПФУ. 

 

?Пільговики, які отримають пільгу у грошовій готівковій формі, зобов’язані самостійно сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги.  

 

⛔️АТ «Ощадбанк» більше не адмініструватиме розрахунки пільговика з надавачами житлово-комунальних послуг як це було при наданні пільги у грошовій безготівковій формі

© 2020 odessa-inform

Мої відео