Odessa inform

Нелегальний обіг пального – на Донеччині проаналізовали роботу з протидії незаконної діяльності АЗС/АГЗП (ФОТО)

Нелегальний обіг пального – на Донеччині проаналізовали роботу з протидії незаконної діяльності АЗС/АГЗП (ФОТО)
381360 ПЕРЕГЛЯДІВ
Під головуванням першого заступника керівника Донецької обласної прокуратури Дениса Макашова відбулася нарада учасників спільної робочої групи працівників правоохоронних органів та органів державного нагляду (контролю) з питань протидії незаконній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території Донецької області у 2021 році.
Участь у заході взяли прокурори обласної прокуратури, представники ГУ ДПС у Донецькій області, УСР в Донецькій області ДСР НПУ, ГУНП в Донецькій області, Східного міжрегіонального управління державної служби України з питань праці, ГУ Держгеокадастру у Донецькій області, ГУ Держспоживслужби у Донецькій області, Державної екологічної інспекції у Донецькій області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, ГУ ДСНС України в Донецькій області.
 
     
 
Під час наради учасники проаналізували результати спільної роботи, динаміку росту правопорушень та злочинів у вказаній сфері за минулий рік, а також дієвість застосованих заходів реагування.
 
     
 
Зокрема, завдяки вжитим дієвим заходам вдалося досягнути позитивних результатів у виведенні зазначеного бізнесу з «тіні». Так, протягом 2021 року суб’єктами господарювання отримано понад 300 ліцензій на торгівлю паливно-мастильними матеріалами та їх зберігання для власного використання, завдяки чому надходження до бюджету збільшились на 42,6%.
 
     
 
Для подальшого запобігання правопорушенням у вказаній сфері розробили низку заходів, серед яких обмін інформацією щодо встановлених правопорушень, підвищення якості досудового розслідування кримінальних проваджень цієї категорії, а також встановлення каналів постачання до регіону фальсифікованого та необлікованого пального.
 
Вказані дії спрямовані, передусім, на викорінення фактів тіньового обігу пального у регіоні.

© 2020 odessa-inform

Мої відео