Odessa inform

Захід щодо ліквідації туберкульозного захворювання

Захід щодо ліквідації туберкульозного захворювання
319803 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно відбувся другий Національний діалог про вироблення стратегії по запобіганню туберкульозу.

 

Основною метою цього обговорення є не лише ліквідації даної хвороби чи лікування, а й створення для хворих на туберкульоз належних умов отримання освіти, гарної роботи та певного захисту. Також одної з головних потреб є сприяння потрібним змінам в суспільному середовищі щодо гуманного відношення до цього захворювання і до осіб потерпілих від нього.

 

В розмові брали участь: співробітники державних установ, органів місцевого самоврядування та члени громадських організаційних об’єднань. Також на обговоренні повідомили про вже зроблені кроки на зустріч запобіганню проблеми. Отже, пацієнти мають можливість безплатно одержувати необхідні ліки, проходити спеціальну діагностику за допомогою молекулярно-генетичних систем, потрохи розробляємо сучасні методики лікування на прикладі світової медицини.

 

Крім того, Яна Терлеєва — завідувач відділу лікування туберкульозного захворювання Центру громадського здоров’я, наголошує, що людині хворій на туберкульоз необхідно відчувати також соціальну, моральну та правову підтримку держави.

 

 

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео