Odessa inform

Понад 268 тисяч гривень сплатив мешканець Чернгівщини, щоб позбутися правових обмежень

Понад 268 тисяч гривень сплатив мешканець Чернгівщини, щоб позбутися правових обмежень
373622 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ім’я мешканця Ічнянської громади поповнило всеукраїнський список неплатників – Єдиний реєстр боржників (https://erb.minjust.gov.ua/). Приводом став борг перед дитиною у розмірі понад 178 тисяч гривень, про який батько так і не зміг забути завдяки державним виконавцям Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

 

Варто зазначити, що коли відомості про особу потрапляють до Єдиного реєстру боржників, вона не може укласти угоду з купівлі-продажу рухомого та нерухомого майна, яке потребує державної реєстрації. Крім цього, правники позбавили чоловіка можливості вільно розпоряджатися майном та коштами на банківських рахунках, а також  тимчасово обмежили у низці свобод:

  • у праві виїзду за кордон;
  • у праві керування транспортними засобами;
  • у праві користування зброєю;
  • у праві полювання.

Отже, завдяки правовим санкціям, неплатник все ж таки погасив у повному обсязі аліментну заборгованість, а також додатково перерахував родині майже 90 тисяч гривень у якості штрафу за вимушене очікування.

До речі, з початку 2021 року завдяки роботі державних виконавців Ічнянського відділу ДВС неплатники аліментів повернули своїм дітям 7 мільйонів гривень.

© 2020 odessa-inform

Мої відео