Odessa inform

Короленківці відзначили Міжнародний день студентів

Короленківці відзначили Міжнародний день студентів
400301 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 листопада 2021 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студентів. Цьогоріч святковий захід організували і провели в онлайн-форматі.

Модерувала зустріч Голова Ради з організації виховної діяльності Валентина Богута. Валентина Миколаївна звернулася з вітальним словом до студентської громади і відзначила, що саме студенти були і залишаються рушієм багатьох змін. «Насправді саме ви – центр освітнього процесу, альфа та омега змісту діяльності кожного викладача», – наголосила ведуча.

До університетської молоді з вітальним словом звернулася новообрана очільниця педагогічного університету, докторка педагогічних наук, професорка, членкиня-кореспондентка Національної академії педагогічних наук України Марина Гриньова.

За доброю традицією в День студентів відзначили кращих короленківців, які здобули визнання та перемоги в різних сферах студентського життя, стали кращими студентами 2020-2021 н.р.

У номінації «Наукова діяльність» відзначили студентів природничого факультету Діану Стрижак і Вікторію Макарчук, студентку факультету фізичного виховання Світлану Коваль, студентку факультету філології та журналістики Валерію Магду, студентку факультету історії та географії Олександру Гуртову, студентку фізико-математичного факультету Вероніку Бондаренко, студенток психолого-педагогічного факультету Дарину Тищенко і Віту Піскун.

За визначні успіхи в навчальній діяльності відзначили студентку природничого факультету Маріанну Прусову, студентку факультету фізичного виховання Владиславу Кравченко, студента факультету історії та географії Максима Кравченка, студентів психолого-педагогічного факультету Юрія Веклича і Катерину Волощук, студентку факультету технологій та дизайну Анну Збаранську.

У номінації «Спортивна діяльність» кращими цьогоріч стали такі короленківці: студент фізико-математичного факультету Олександр Кірін, студентка природничого факультету Ольга Крайко, студентка факультету фізичного виховання Катерина Самсоненко, студент факультету  філології та журналістики Дмитро Коба, студент факультету технологій та дизайну Олексій Чичикало.

За успіхи у сфері громадської діяльності відзначили студентку фізико-математичного факультету Валерію Солодовник, студентку природничого факультету Владиславу Гусар, студентку психолого-педагогічного факультету Ірину Зозулю, студентку факультету технологій та дизайну Тетяну Коваленко, студентку факультету фізичного виховання Зоряну Бут, студентку факультету філології та журналістики Олександру Усатенко, студента факультету історії та географії Едуарда Дарюгу.

Кращі у номінації «Творча діяльність»: студентка природничого факультету Євгенія Дорошенко, студентка факультету філології та журналістики Юлія Перцева, студенти психолого-педагогічного факультету Даяна Билим, Олекснадр Саглаєв, Юлія Твердохліб, Анжеліка Ткачук, студентка факультету технологій та дизайну Анастасія Улько, студентка факультету історії та географії Анна Курчева, студент фізико-математичного факультету Богдан Вільницький, студентка факультету фізичного виховання Марта Кузнєцова.

У вітальному слові колегам студентська ректорка Віталіна Сагайдак наголосила, що зараз у житті кожного студента – пора можливостей, перший етап становлення як професіоналів, і побажала вповні насолодитися щасливими студентськими роками і обов’язково відбутися в професії.

Напередодні свята студентський актив провів флешмоб «Бути студентом – це …». Короленківці щедро ділилися особливостями студентського життя, своїми уміннями, цікавими фото зі студентських буднів. Учасники відзначили, що для них бути студентом, це:  «дуже важко, але надзвичайно цікаво», «велика пригода», «відчувати себе молодим та безтурботним», «це навчання, цікаві практики, подорожі, багато друзів, різні мистецькі та культурні заходи, та безліч цікавого», «жити на повну, ловити прекрасні моменти свого життя», «це найщасливіший відрізок часу», «новий етап в житті людини» та ін..

Усім студентам учасники флешмобу побажали: терпіння, побільше сну і сил на сесію, натхнення, найкращих студентських років, багато цікавих і яскравих моментів, не втратити жодної можливості проявити та показати себе, брати активну участь в студентському житті, цінувати кожну мить цього чудового періоду життя.

Нехай всі побажання збудуться, а кожен студент знайде свій шлях до мрії!  

© 2020 odessa-inform

Мої відео