Odessa inform

Учасники Світової організації торгівлі завершили переговори щодо внутрішнього регулювання послуг

Учасники Світової організації торгівлі завершили переговори щодо внутрішнього регулювання послуг
3184 ПЕРЕГЛЯДІВ

65 членів СОТ досягли угоди щодо нових правил внутрішнього регулювання послуг, спрямованих на сприяння торгівлі послугами. Мета полягає в пом'якшенні ненавмисних заходів, що обмежують торгівлю. Це стосуються вимог і процедур ліцензування, кваліфікаційних вимог і процедур, а також технічних стандартів. Підвищення передбачуваності та прозорості процедур, яких підприємства дотримуються для отримання дозволу на постачання послуг, є головною метою нових правил.

На заключних етапах переговорів учасники, що беруть участь, оновлюють свої графіки зобов'язань, щоб відобразити нові дисципліни в існуючих зобов'язаннях СОТ щодо послуг. Деякі з них додали більше секторів послуг, на які поширюватимуться нові дисципліни – наприклад, екологічні та ділові послуги – і всі вони мають намір застосовувати дисципліну про недискримінацію чоловіків та жінок до своїх процедур видачі дозволів.

Завершення роботи над підсумковим документом, який має схвалити міністри, очікується найближчими днями. Голова поділяє думку, що “з цим текстом ми на правильному шляху”.

 

Учасники також завершують переклад "Довідкового документу", що містить нові дисципліни, на дві інші офіційні мови СОТ - французьку та іспанську. Вони мають намір завершити цей процес до 12 листопада.

© 2020 odessa-inform

Мої відео