Odessa inform

За оцінками Міжнародної Організація Праці більше 125 млн людей втратили роботу через пандемію

За оцінками Міжнародної Організація Праці більше 125 млн людей втратили роботу через пандемію
202108 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародна організація праці (МОП) заявила в четвер, що підвищила свою глобальну оцінку втрати робочих місць з початку 2021 року до 125 мільйонів, зазначивши, що країни, що розвиваються, борються з обмеженим доступом до вакцин.

Підвищення оцінки відбулося після червневого прогнозу у 100 мільйонів робочих місць.

"Це є різким переглядом червневого прогнозу МОП у 3,5% або 100 мільйонів робочих місць з повною зайнятістю", - йдеться в повідомленні агентства ООН.

За даними МОП, очікується, що в 2021 році кількість відпрацьованих годин у світі буде на 4,3% нижчою від рівня, що існував до пандемії.

Конкретна фінансова та технічна підтримка може протистояти "великій розбіжності" у тенденціях відновлення зайнятості між багатими та бідними країнами, йдеться у повідомленні.

У проблематичній тенденції частково винна нерівномірність вакцинації, додала МОП, при цьому бідні країни мають потенціал для усунення розриву "трохи більш як за квартал", якщо отримають достатню кількість доз вакцини.

Філіппіни, які отримали низькі оцінки в глобальному індексі, що оцінює відновлення понад 100 країн після пандемії коронавірусу, щосили намагаються вакцинувати все своє доросле населення на тлі затримок з поставками та логістичних проблем.

Минулого місяця президент Родріго Р. Дутерте розкритикував багаті країни за те, що вони запасаються вакцинами проти коронавірусу, тоді як бідні країни намагаються забезпечити вакцинацію свого населення.

Все більше підприємств по всьому світу віддають перевагу повністю вакцинованим претендентам. Критики кажуть, що умови прийому на роботу, що ґрунтуються на статусі вакцинації, є вкрай дискримінаційними.

На Філіппінах бізнес-групи закликають уряд дозволити приватному сектору пред'являти суворіші вимоги до невакцинованих співробітників? а також відмовляти невакцинованим претендентам. Минулого місяця пан Дутерте заявив, що державні службовці, які відмовляються від вакцинації, мають піти у відставку.

 

"Однак вкрай нерівномірне поширення вакцинації означає, що позитивний ефект був найбільшим у країнах з високим рівнем доходу, незначним у країнах з рівнем доходу нижче середнього та майже нульовим у країнах з низьким рівнем доходу", - йдеться у доповіді.

© 2020 odessa-inform

Мої відео