Odessa inform

Агентство охорони здоров'я ЄС попереджає, що сезон грипу може бути більш небезпечним ніж раніше

Агентство охорони здоров'я ЄС попереджає, що сезон грипу може бути більш небезпечним ніж раніше
327449 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський центр із профілактики та контролю захворювань (ECDC) повідомив у своїй заяві, що основний зареєстрований тип циркулюючого вірусу грипу дуже сильно вражає людей похилого віку.

Вакцини часто виявляються менш ефективними проти нього, попереджає агентство. Уряди багатьох європейських країн розпочинають кампанії з вакцинації, щоб спонукати вразливі групи населення зробити щеплення від грипу.

"Було виявлення підтип A (H3N2), що  є ознакою того, що майбутній сезон грипу може перевищити всі очікування", - сказав Пасі Пенттінен, керівник програми Європейського центру контролю захворювань з грипу.

"Різке зростання кількості заражень грипом під час пандемії COVID-19, що триває, може мати серйозні наслідки для людей похилого віку і людей зі слабкою імунною системою і може стати додатковим тягарем для систем охорони здоров'я, які і без того зазнають навантаження від COVID-19".

Минулої зими, коли уряди запровадили обмеження, оскільки COVID-19 широко поширився серед невакцинованого населення та відправив велику кількість людей до лікарень, захворюваність на грип значно знизилася. Але оскільки люди збираються у більшій кількості без пандемічних обмежень, очікується, що кількість зимових вірусів збільшиться.

За даними ECDC, щороку на грип захворює близько 20% населення. У одного із чотирьох заражених людей розвиваються симптоми.

Літні люди, вагітні та люди з хронічними захворюваннями схильні до більшого ризику отримати важкі ускладнення після грипу.

 

За оцінками агентства, щороку в Європейському Союзі десятки тисяч людей помирають від ускладнень грипу. Сотні тисяч людей госпіталізуються у зв'язку з грипом

© 2020 odessa-inform

Мої відео